Justin Gatlin leverer ny supertid på 100 meteren i Rom

Den amerikanske sprinter Justin Gatlin beviste torsdag aften i Rom endnu en gang, at han i øjeblikket er verdens hurtigste mand.

Den kontroversielle amerikaner, der tidligere er dømt for brug af doping, tog en suveræn sejr på 100 meteren ved et Diamond League-stævne i den italienske hovedstad.

Gatlin tangerede tilsyneladende årets hurtigste tid på 9,74 sekunder i Rom, men supertiden blev bagefter korrigeret til 9,75 sekunder.

Dermed var amerikaneren en hundreddel af et sekund langsommere end de 9,74 sekunder, han løb for en måned siden ved et stævne i Doha.

Der skal dog løbes endnu hurtigere, hvis Gatlin skal gøre sig forhåbninger om at matche jamaicaneren Usain Bolts seks år gamle verdensrekord på 9,58 sekunder. Bolt var ikke blandt konkurrenterne i Rom.

Frankrigs Jimmy Vicaut og amerikanske Michael Rodgers forsøgte at presse Gatlin, men måtte dele andenpladsen i tiden 9,98 sekunder.

33-årige Gatlin vandt i 2004 OL-guld i Athen. Senere i karrieren modtog han en dom for brug af testosteron, hvilket betød, at han fra 2006 til 2010 var i karantæne.

/ritzau/

Dagens Gossip