Justitsminister fremlægger redegørelse for terrorangreb

Onsdag aften fremlægger justitsminister Mette Frederiksen (S) politiets redegørelse for, hvad der skete omkring terrorangrebet i København i midten af februar.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Tidligere har Kriminalforsorgen, Domstolsstyrelsen og Rigsadvokaten afleveret deres redegørelser for, hvad der skete forud for og under terrorangrebet, hvor en gerningsmand først åbnede ild mod et debatarrangement på Østerbro og siden henrettede en jødisk mand i det indre København.

Spørgsmålene i kølvandet på de to terrorangreb 14. og 15. februar er fortsat mange: Blandt andet har interessen rettet sig mod, hvordan den bevæbnede gerningsmand kunne skyde 55-årige Finn Nørgaard ned på klos hold og siden forsvinde igen.

Flere timer senere henrettede han Dan Uzan, der arbejdede som frivillig vagt ved synagogen i Krystalgade, selvom to bevæbnede betjente var til stede.

Gerningsmanden, Omar El-Hussein, blev senere opsporet og dræbt i en skudveksling med politiet på Nørrebro.

Siden da har politiets store hold af efterforskere anholdt en håndfuld mænd, der er sigtet for i en eller anden grad at have bistået gerningsmanden.

Da justitsministeren tidligere på året fremlagde redegørelserne fra de øvrige myndigheder, førte det til en stribe tiltag, i alt 11.

Det gælder eksempelvis den måde, som Kriminalforsorgen behandler indberetninger fra landets fængselsbetjente, der mener at have spottet fanger, der er på vej til at blive radikaliserede.

/ritzau/

Dagens Gossip