Justitsminister vil udlevere notat til Henrik Sass Larsen

Ombundsmanden rejste i dag kritik af, at Henrik Sass Larsen blev tildelt en tavshedspligt i forbindelse med et notat om ham.

I forbindelse med dannelsen af Helle Thorning-Schmidts regering i efteråret 2011 fik han at vide,. at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes, og derfor heller ikke blive minister i regeringen.

Men efter fremvisningen af notatet, der stammede fra Politiets Efterretningstjeneste, fik han han mundtlig besked på, at han ikke måtte fortælle andre om det.

Det er den beslutning Ombudsmanden nu kritiserer.

Folketingets Ombudsmand har nemlig rejst tvivl om gyldigheden af det tavshedspålæg, der blev meddelt Henrik Sass Larsen i forbindelse med mødet i Statsministeriet.

Ligeledes udtrykker ombudsmanden kritik af, at Justitsministeriet ikke tilbød Henrik Sass Larsen på ny at gennemse notatet.

Folketingets Ombudsmand har ikke fundet grundlag for at kritisere, at Justitsministeriet ikke udleverede notatet til Henrik Sass Larsen, men Justitsministeriet tager nu Ombudsmandens udtalelse til efterretning.

- Jeg har i dag besluttet, at notatet fra mødet i Statsministeriet den 28. september sidste år skal udleveres til Henrik Sass Larsen. Beslutningen skal ses i lyset af Ombudsmandens udtalelse, hvori der er rejst tvivl om gyldigheden af det tavshedspålæg, der blev givet til Henrik Sass Larsen på mødet. Ombudsmanden har ikke fundet grundlag for at kritisere, at notatet ikke tidligere er blevet udleveret. Men den tvivl, der er rejst, betyder for mig at se, at det rigtige nu er, at notatet bliver udleveret til Henrik Sass Larsen.

- Af hensyn til andre personers private forhold og ud fra hensynet til forebyggelse mv. af lovovertrædelser er visse oplysninger i notatet streget over. Samtidig vil den tavshedspligt, som Henrik Sass Larsen blev pålagt, ikke gælde. Hvis Henrik Sass Larsen ønsker det, vil han kunne gennemse hele notatet i Justitsministeriet, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip