Justitsministeren: Jødernes sikkerhed er vigtig

Skrevet af admin

25/02/2015

Dagens topnyheder

Justitsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at der "ikke er nogen udløbsdato" på den forhøjede sikkerhed omkring jødiske institutioner i kølvandet på terrorangrebet i København forrige weekend.

Det sker, efter at 150 forældre til børn på Carolineskolen, den jødiske skole i København, nu har henvender sig direkte til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at få et løfte om permanent, skærpet sikkerhed på skolen.

- Jeg forstår til fulde, at forældrene på Carolineskolen er optaget af, at deres børn kan have en lige så tryg skolegang som alle andre børn, siger Mette Frederiksen.

- Og det er helt åbenbart, at vores jødiske mindretal i Danmark er en særlig udsat gruppe, og derfor skal der også passes særlig godt på dem.

- Københavns Politi har jo sagt, at det meget forhøjede sikkerhedsberedskab, der er omkring vores jødiske mindretal, fortsætter, og der er ikke sat udløbsdato på det, siger justitsministeren.

Hun kalder det desuden en "ualmindeligt god idé", at Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste er i gang med at se på, hvordan man langsigtet beskytter det jødiske mindretal

I den forgangne uge har Det jødiske samfund i Danmark flere gange understreget, at den beskyttelse, som, myndighederne siger, blev hævet efter terrorangrebet i Paris, har været svært at få øje på.

Spørgsmål: Hvad gjorde myndighederne konkret for at øge sikkerheden omkring jødiske institutioner mellem terrorangrebet i Paris og terrorangrebet i København?

- Københavns Politi har sagt, at man forhøjede beredskabet omkring de jødiske institutioner efter angrebet i Paris. Men når vi taler konkret beskyttelse, så er det ikke alle overvejelser og beslutninger, der kan deles. Hvis vi lægger alt frem omkring vores terrorberedskab, så går vi terroristernes ærinde, siger Mette Frederiksen.

- Jeg går selvfølgelig ud fra, at når Københavns Politi meddeler, at man havde forhøjet beredskabet, så er det naturligvis korrekt.

Spørgsmål: Du ved ikke, om det er tilfældet?

- Når Københavns Politi tilkendegiver, at man forhøjer beredskabet, så har jeg ikke nogen grund til at tro, at vores politi står og lyver os lige op i hovedet, det har jeg ikke.

Spørgsmål: Har I bedt om at se dokumentation for, at bemandingen blev øget?

- Vi er ikke i en situation, hvor jeg beder om at få timerapporter ind i forhold til ressourceforbruget, så når politiet tilkendegiver, at man har hævet sikkerhedsniveauet, så tror jeg selvfølgelig på det.

/ritzau/