Justitsministeren trækkes ind i mundkurv-sag

Sådan lyder kravet fra SFs retsordfører og formand for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen (SF).

»Når der er tale om væsentlige rapporter, så skal de ud i offentligheden. Det er en viden, man kan bruge til noget, og derfor bør de selvfølgelig også komme frem i lyset,« siger Karina Lorentzen til Radio24syv.

Radiostationen kunne onsdag afsløre, at politiet for tre år siden bremsede en række artikler om en undersøgelse, der blandt andet konkluderede, at dansk politi stiller for lukkede og ledende spørgsmål, og at politiet har brug for at indføre en helt ny afhøringsmetode.

De væsentlige konklusioner skulle have været bragt i politiets fagblad, Dansk Politi, men kvinden bag undersøgelsen, Kristina Kepinska Jakobsen, blev ifølge flere kilder forbudt at udtale sig.

Samtidig blev en række artikler, der skulle have været bragt i Rigspolitiets ledelses nyhedsbrev, også aflyst.

»Jeg oplevede det som en mundkurv,« sagde Kristina Kepinska Jakobsen onsdag til Radio24syv.

Tidligere på ugen kom det frem, at Rigspolitiet i årevis er blevet advaret om, at danske efterforskere afhører på en ældgammel måde. Og derfor er det ifølge tidligere ansatte i politiet yderst interessant, at rapporten fra 2010, der netop påpegede problemer med politiets afhøringer, blev holdt internt i politiet.

Morten Bødskov har ikke ønsket at kommentere sagen, men det bliver han altså nødt til nu.

»Som formand for retsudvalget har jeg tænkt mig at bede ministeren redegøre for forløbet og spørge ham om, hvorvidt han synes, det her er acceptabelt,« siger Karina Lorentzen til Radio24syv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip