Justitsministeren vil bytte rockere med Sverige og Norge

Han vil mandag fremlægge forslaget, når han mødes med sine nordiske ministerkolleger.

»Der skal noget helt særligt til for folk, der bryder ud af netværkene, som gør op med deres fortid, og som vidner mod de brødre, de tidligere har lavet kriminalitet med. I sådan nogle situationer kan der være behov for at give dem et tilbud om at komme uden for landets grænser,« siger ministeren og fortsætter:

»Der kan være behov for, at de kommer helt væk, fordi disse alvorlige sager ofte er omgærdet af stor opmærksomhed fra offentligheden og af de kriminelle netværk, og fordi der er mange grupperinger i fængslerne med konflikter på kryds og tværs«.

Morten Bødskov understreger over for Morgenavisen Jyllands-Posten, at udflytningen skal være et frivilligt tilbud til rockere og bandemedlemmer.

Han konstaterer samtidig, at hvis Danmark kan flytte rockere til svenske fængsler, så skal der også findes plads til svenske rockere bag de danske tremmer.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), kalder forslaget »en spændende tanke«, da det ifølge hende kan være svært at hjælpe mennesker fuldstændig ud af den organiserede kriminalitet.

»Hvis man kan blive enige om det, så skal vi også tage imod nogen i de danske fængsler. Det går begge veje,« tilføjer hun.

Dagens Gossip