Justitsministeren vil fordoble fartbøder

Udover at fordoble bøden for fartsynderne, foreslår justitsministeren også, at der skal kunne ske betinget frakendelse af kørekortet ved fartoverskridelser på mere end 40 procent ved et vejarbejde.

»For høj fart er skyld i mange alvorlige trafikulykker. Vi har set en positiv udvikling i de seneste år, men skal det lykkes at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken yderligere, så er der behov for yderligere tiltag over for de bilister, som ikke overholder hastighedsgrænserne,« siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»Det er vigtigt, at de personer, der arbejder på vores veje for at holde dem i god og sikker stand, kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold. Ved at fordoble bøden for at køre for stærkt og nedsætte grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten i de sammenhænge, skaber vi et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen alvorligt,« siger han.

De skærpede straffe skal kun gælde på steder, hvor det er tydeligt, at den generelle hastighedsgrænse ved færdselstavler eller anden form for afmærkning er nedsat på grund af vejarbejde. I dag får man en betinget frakendelse af kørekortet, når man overtræder hastighedsbegrænsningerne med 60 procent eller mere, men vedtages det nye lovforslag, kan fartglade bilister, som overtræder hastighedsbegrænsningerne ved et vejarbejde med 40 procent, også se frem til en betinget frakendelse af førerretten.

Ifølge Justitsministeriet er for høj fart i dag skyld i eller en medvirkende årsag til, at et betydeligt antal mennesker bliver dræbt og kommer alvorligt til skade i trafikken. Rådet for Sikker Trafik anslår, at hvert tredje trafikdrab vil kunne undgås, hvis alle overholdt hastighedsgrænserne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip