Justitsministeriet slår fast: Olivers far bliver ikke udleveret til Østrig

 

Det fastslår Justitsmninisteriet i dag, og dermed bliver Thomas Sørensen i Danmark. Årsagen er, at ministeriet vurderer, at bortførelsen delvis er foretaget i Danmark, hvor den ikke er strafbar, fordi faren har forældremyndigheden over Oliver.

Dermed har Justitsministeriet besluttet ikke at imødekomme en anmodning fra Østrig om udlevering af den danske statsborger, som altså er far til drengen Oliver, med henblik på strafforfølgning for bortførelse af sønnen.

Justitsministeriet modtog ellers den 4. april 2012 en europæisk arrestordre fra de østrigske myndigheder med henblik på udlevering af en dansk statsborger (Olivers far) med henblik på strafforfølgning for bortførelse af sønnen.

Faderen,der ved danske domstole er tillagt den fulde forældremyndighed over Oliver, havde den 3. april 2012 i Østrig – efter længere tids uoverensstemmelser om blandt andet forældremyndigheden over Oliver – taget drengen fra den østrigske mor og med tilbage til Danmark.

Den østrigske arrestordre har været hos politiet og anklagemyndigheden til vurdering, og Justitsministeriet har nu truffet afgørelse om spørgsmålet om udlevering. Da det forhold, som faderen i Østrig er sigtet for – børnebortførelsen – til dels anses som begået i Danmark, fordi Oliver fortsat er hos faderen her, og da forholdet på grund af forældremyndighedsforholdene ikke er strafbart efter dansk ret, har Justitsministeriet besluttet at afslå den østrigske anmodning om udlevering.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip