Justitsministeriet vil have flere bøder for samme parkering

Den behandling skal ifølge arbejdsgruppen, der siden 2009 har beskæftiget sig med flere aspekter af parkeringslovgivningen, få bilisterne til at tænke sig en ekstra gang om, når de helt bevidst smider bilen af ved steder som banegården eller i lufthavnen.

Arbejdsgruppens forslag går derfor ud på, at bilister, der begår den samme forseelse - altså holder ulovlig parkeret samme sted i flere døgn - skal være indstillet på at få flere parkeringsafgifter. Arbejdsgruppen er endt med at foreslå en ordning, hvor en bilist risikerer op til tre-fire gange parkeringsafgiften på 510 kroner ved ulovlig parkering på offentlig område.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har ifølge Jyllands-Posten selv har bedt arbejdsgruppen om at inddrage dette spørgsmål i 2012. Ministeren udtrykte i forbindelse med modtagelsen af arbejdsgruppens rapport, at han havde forståelse for, »at mange danskere fra tid til anden har oplevet, at det kan være vanskeligt at forstå og overholde parkeringsreglerne«, men at det »selvfølgelig altid var den enkelte bilist, som havde ansvaret for, at man overholder reglerne.«

Ministerens pressetalsmand oplyser ifølge Jyllands Posten, at arbejdsgruppens forslag og høringssvar er under overvejelse. Der ventes fremsat et lovforslag om parkeringsreglerne i den nye samling, der begynder i oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip