Jutland Meat-konkurs: Fyrede slagteriarbejdere låner 10 millioner

De omkring 215 fyrede slagteriarbejdere på Jutland Meat i Struer er sikret deres løn gennem Lønmodtagernes Garantifond. Men det kan tage mellem otte og 15 uger, inden hver enkelt sag er godkendt i LG, og de får udbetalt den manglende løn. Derfor går Fødevareforbundet NNF og forbundets A-kasse nu ind og låner medlemmer penge, så de er sikret et forsørgelsesgrundlag i ventetiden.

Lån på 10 mio. kr.
Medlemmer af forbundets A-kasse kan låne 60 procent af dagpengesatsen for manglende løn i opsigelsesperioden. Derudover yder forbundet lån på 60 procent af anden manglende løn. Lånene modregnes senere i de penge, medlemmerne modtager fra Lønmodtagerens Garantifond.
I alt drejer det sig om lån på cirka ti millioner kroner, oplyser afdelingsformand Steen Hartmann, Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland.

De fyrede slagteriarbejdere har været til orienteringsmøde i kantinen på deres nu lukkede arbejdsplads. Der arbejdede flere nationaliteter på slagteriet. Derfor blev orienteringen først holdt for de danske medarbejdere, herefter - med tolk - for de polske og til slut for de tyske, rumænske og burmesiske slagteriarbejdere.

På mødet blev det oplyst, at en kreds af tidligere leverandører har meldt ejeren af Jutland Meat, Franz Stortelder, til politiet for bedrageri. Det er svineproducenter, der føler sig snydt, fordi enkelte storleverandører får dage før konkursbegæringen blev indgivet, solgte deres svin til andre slagterier og dermed undgik et økonomisk tab. Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at der er indgivet en anmeldelse.
På mødet fik de fyrede desuden at vide, at Jutland Meat ikke har indbetalt pension til medarbejderne gennem en periode. Fødevareforbundet NNF vil nu gøre krav på manglende løn, feriepenge og pensioner.

Indkaldes nu til møder i afdelingen
De fyrede medarbejdere indkaldes nu til møde i afdelingen, hvor der bl.a. skal laves ledighedserklæringer, cv og så videre. Det vil ske over de kommende uger, hvor de, der har kortest opsigelsesfrisk, indkaldes først.

Dagens Gossip