Juveler i New York køber rekorddyr »fejlfri« diamant

Det skete onsdag i Geneve i Schweiz i forbindelse med en auktion arrangeret af det fine auktionshus Christie’s. Efterfølgende kunne auktionshusets repræsentant, Raul Kadakia, fortælle, at diamanten var blevet solgt for knap 155 millioner kroner. Dermed blev diamanten af 101.73 karat solgt for mere end 58 millioner kroner mere end den hidtil dyreste i samme kategori.

Auktionen blev overværet af omkring 150 mennesker på et luksushotel i Geneve, og Raul Kadakia oplyser, at New York-juveleren har døbt sin nye rekorddiamant »Harry Legacy«.

Købet af diamanten er ifølge AFP Harry Winstons første, siden den berømte juveler i marts blev opkøbt for næsten seks milliarder kroner af det verdensomspændende selskab, Swatch, som mest af alt er kendt for sine farverige armbåndsure. Den store urproducent har igennem længere tid udvidet sine forretningsområder og udbyder i større grad end tidligere luksusvarer.

»Diamanter er en piges bedste ven,« lød det tilbage i januar, da bestyrelsesformand Nayla Hayek kommenterede på Swatch-gruppens opkøb af Harry Winston.

Diamanten »Harry Legacy« er af det amerikanske institut for gemmologi blevet vurderet til at være »fejlfri« og ligger dermed i top på »klarhedsskalaen«.

Selv om Christie’s havde håbet på en pris på mere end 30 millioner dollar, svarende til cirka 174 millioner kroner for »Harry Legacy«, er der således tale om den højeste auktionspris nogensinde for en såkaldt »fejlfri« diamant.

Dagens Gossip