Juventus-forsvarer vil have førsteplads i CL-gruppe

Juventus fører Champions Leagues gruppe D før den afsluttende runde, men de italienske mestre er endnu ikke sikre på at vinde gruppen.

Mindst uafgjort i tirsdagens udekamp mod spanske Sevilla vil sikre italienerne førstepladsen foran engelske Manchester City, og det kan vise sig at være vigtigt.

- Hvis vi bliver nummer et, kan det give os en favorabel lodtrækning i 1/8-finalerne. Derfor skal vi have et godt resultat med hjem til Torino tirsdag aften, siger Juventus-forsvareren Leonardo Bonucci.

Gruppevinderne bliver parret med en gruppetoer i 1/8-finalerne.

Ved at vinde gruppen kan Juventus dermed undgå hold som FC Barcelona, Real Madrid og Bayern München i næste runde.

Juventus blev for ni år siden tvangsnedrykket til den næstbedste fodboldrække i Italien, fordi klubben var involveret i en skandale om påsætning af dommere i den italienske liga.

Det kostede en del år uden for blandt andet Champions League, og først i sidste sæson vendte Juventus tilbage til den absolutte top i Europa med en finaleplads i Champions League.

Efter afskeden med profiler som Carlos Tévez, Andrea Pirlo og Arturo Vidal i sommer fik Juventus en elendig begyndelse på sæsonen i den hjemlige Serie A, men holdet er ved at vende tilbage til storformen og ligger nummer fem.

I Champions League har de italienske mestre imidlertid brilleret i hele sæsonen, og holdet har fået 11 af 15 mulige point i den stærke gruppe med Manchester City, Sevilla og Borussia Mönchengladbach.

Leonardo Bonucci mener dog, at Juventus har et stykke vej endnu for at være tilbage ved tidligere tiders styrke.

- I Europa er vi måske ikke på helt samme niveau som Barcelona, Bayern München og Real Madrid.

- Men med lidt held, vores disciplin og nogle magiske momenter fra vores unge spillere kan vi igen sætte vores aftryk på Champions League i denne sæson, siger den italienske landsholdsspiller.

/ritzau/

Dagens Gossip