Juventus-keeper efter nyt mesterskab: En episk titel

Den italienske storklub Juventus blev mandag mester for femte år i træk og for 32. gang i alt. Mesterskabet blev en realitet, da den nærmeste konkurrent, Napoli, tabte til Roma.

Juventus har dog gjort sin del af arbejdet med 24 sejre i de seneste 25 kampe. Den fornemme serie fulgte op på en ellers elendig sæsonstart, hvor klubben rodede rundt i bunden af Serie A efter ti spillerunder.

- Det er en episk titel takket være vores fantastiske comeback, jubler den 38-årige målmand Gianluigi Buffon, der har været med til at vinde syv af mesterskaberne.

Juventus' træner, Massimiliano Allegri, kom til klubben i sommeren 2014 og har nu haft andel i to af klubbens mesterskaber.

- Jeg har altid sagt, at du kun kan forbedre dig ved at komme igennem svære perioder. Det gør mig kun mere stolt, når jeg kigger på vores sæson, siger Allegri med henvisning til comebacket.

Med sine 16 scoringer og otte assister kom den argentinske angriber Paulo Dybala til at spille en stor rolle i sin første sæson for klubben efter skiftet fra Palermo.

- Jeg er super glad for at skrive historie med dette hold. Det er uvurderligt at vinde ligatitlen med Juventus. Jeg håber, der kommer mange flere, siger Dybala.

Der resterer tre spillerunder i Serie A, og Juventus fører med 12 point ned til Napoli på andenpladsen.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip