Juventus køber Serie A-topscorer for 670 millioner

Den italienske storklub Juventus har været på rov hos ligarivalen Napoli i en opsigtsvækkende kæmpehandel mellem sidste sæsons nummer et og to i Serie A.

Den argentinske angriber Gonzalo Higuain skifter napolitanerne ud med en plads i truppen hos de forsvarende italienske mestre. Her er han blevet udstyret med en femårig kontrakt, oplyser Juventus.

På Napolis hjemmeside meddeler klubben, at Juventus har indløst Higuains frikøbsklausul, og Juventus skriver på sin hjemmeside, at Higuain har kostet 90 millioner euro (670 millioner kroner).

Det er samme beløb, som flittigt har været nævnt i medierne i de seneste uger, hvor også Arsenal har været meldt interesseret i den målfarlige angriber. Beløbet bliver betalt i to rater.

Higuain har en fortid i Real Madrid og argentinske River Plate.

- Det er svært at tale om Higuain og skrive noget om ham, der ikke allerede er blevet sagt. Han er en komplet angriber, der har tekniske og fysiske styrker, og så har han en særlig målnæse, som kun få i verden har. Meget få, skriver Juventus om sin nye angriber.

I den seneste sæson blev Higuain suveræn topscorer i Serie A, hvor han scorede 36 gange. Det var 17 mål mere end nummer to på topscorerlisten, hans nye holdkammerat Paulo Dybala.

Higuain har scoret 30 gange i 63 landskampe for Argentina. Målantallet kunne have været højere, hvis han havde udnyttet den friløber, som han brændte i VM-finalen 2014 ved stillingen 0-0.

/ritzau/

Dagens Gossip