Juventus vinder sit femte mesterskab på stribe

Den italienske storklub Juventus kan for femte sæson i træk kalde sig italiensk mester i fodbold. Det seneste mesterskab kom i hus mandag eftermiddag, uden holdet selv var i aktion.

Det var til gengæld den nærmeste konkurrent, Napoli, der på udebane tabte 0-1 mod ligaens nummer tre, Roma.

Resultatet betyder, at Juventus med tre spillerunder tilbage har et forspring på 12 point til Napoli, hvilket ikke kan hentes.

Det er ikke nyt, at Juventus vinder mesterskabet i sikker stil, men alligevel er denne sæson forløbet bemærkelsesværdigt.

"Den gamle dame" fik nemlig en forfærdelig start på sæsonen og var blandt bundholdene efter de første ti spillerunder. Da var holdet noteret for bare 12 point.

Siden har holdet nærmest gjort rent bord. 25 kampe har udmøntet sig i 24 sejre og en enkelt uafgjort.

Det var et comeback, som de andre tophold ikke kunne svare tilbage på. Napoli, som en overgang lignede et godt bud på en kommende mester, løb tør for kræfter mod sæsonens afslutning.

Mandag skulle Napoli vinde for at holde liv i det spinkle håb om at hente Juventus, men syditalienerne formåede ikke at slå Roma på udebane for første gang siden 2011.

Knap ti minutter før tid havde Marek Hamsik en stor chance for at bringe Napoli foran, men hans forsøg strøg lige forbi Roma-målet.

I stedet vandt Roma, da Radja Nainggolan efter 89 minutter følte et skud ind fra kanten af straffesparksfeltet.

Napoli må nu fokusere på at fastholde andenpladsen, der giver en direkte plads i Champions Leagues gruppespil i næste sæson.

Tredjepladsen, som Roma altså besætter, giver kvalifikationskampe til det eftertragtede gruppespil.

Napoli har to point mere end Roma inden de sidste tre spillerunder.

/ritzau/

Dagens Gossip