Jyde i dummeste hærværks-rus længe set

En ung aarhusianer trængte tirsdag aften ind på byens politigård, hvor han først smadrede løs på inventaret og siden truede flere uniformerede betjente i vagtstuen.

Motivet bag det dramatiske optrin kendes ikke med sikkerhed, men den 26-årige hærværksmand og ulovlige indtrænger, som straks blev anholdt efter mødet med betjentene, beskrives som mentalt forstyrret af politiet.

- Vi traf en ubuden gæst på politigården, og i forbindelse med anholdelsen truede han nogle af betjentene, fortæller vagtchef Per Bennekov fra Østjyllands Politi tidligt onsdag morgen.

- Det viser sig at være en 26-årig mand, som man godt kan betegne som psykisk ustabil. Han har udøvet hærværk og ødelagt et par computere, tilføjer vagtchefen.

En parkeret patruljevogn har tilsyneladende også lidt skade, lyder det.

Politiet har ingen kommentarer til om, hvorvidt manden var bevæbnet, og der er heller ingen stensikre meldinger om, hvor længe han har lusket rundt på ordensmagtens område i Aarhus.

- Det står ikke helt klart endnu, hvordan han er kommet ind. Vi har ikke kunnet komme det nærmere ved afhøringer, siger Per Bennekov.

- Han bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af dagen, og han bliver sigtet for vold eller trusler om vold mod politiet. Derudover bliver han sigtet for hærværk, og så bliver han også sigtet for ulovlig indtrængen, tilføjer vagtchefen.

Manden, som kommer fra Viby ved Aarhus, er ikke umiddelbart kendt af politiet.

Dagens Gossip