Jyder får regn, sjællændere får sol

Forskellene vil især være til østdanskernes fordel, fortæller vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

»Fredag vil Jylland måske få en smule sol, men dagen bliver præget af skyer med byger og regn. I det østlige Danmark vil man måske få en byge først på dagen, men ellers vil vejret være solrigt,« siger han.

»Mod øst når temperaturen op på 19 grader, men i Jylland bliver den maksimalt 15 grader, og så er jeg endda optimistisk,« tilføjer meteorologen.

Lørdag byder på mere regn til jyderne, især i de nordlige og vestlige egne, som kan forvente helt op til ti millimeter regn. På Sjælland holder det til gengæld tørt.

Weekenden slutter med en dag, som igen vil være præget af byger, fortæller Michael Skelbæk.

»Søndag vil der også komme flest byger i Jylland, og temperaturen når ikke over 12-13 grader. Det er ikke en pragende weekend, men der vil trods alt være perioder med sol, alt efter hvor i landet man befinder sig,« konstaterer han.

Prognoserne for den kommende uge er fortsat usikre, men ifølge DMI kan det tyde på, at vejret vil vende onsdag efter nogle blandede dage.

»Onsdag og torsdag er vinden i sydøst, så vi kan forvente noget varmere vejr. Men fronterne ligger tæt på Danmark, og der skal ikke mange ændringer til, før de ryger ind over landet og tager regn med sig,« siger Michael Skelbæk.

Holder prognoserne, vil temperaturen stige helt op til 20 grader onsdag og 22 grader torsdag.

»Man kunne godt forestille sig, at der er tordenvejr på vej. Noget er i hvert fald ved at blive bygget op,« siger den vagthavende meteorolog.

Dagens Gossip