Jysk accent kan blive landsholdets hemmelige våben

Både de danske og svenske landsholdsspillere forstår nogenlunde, hvad hinanden siger, og derfor kan det være svært at holde store informationer hemmelige under lørdagens landskampe mellem de to hold.

Men William Kvist har et våben, der måske alligevel kan give Danmark en lille fordel.

- Det er klart, at mod Armenien kunne man mere råbe et eller andet, som de ikke forstår noget af. Jeg ser det ikke som den store fordel eller ulempe egentlig, at vi forstår hinanden mod Sverige.

- For mig kommunikerer jeg mest med mine medspillere, hvor det handler om splitsekunder i forhold til at gå til venstre eller højre i forsvarsspillet eller i presset. Det, tror jeg ikke på, svenskerne vil lytte til eller kan nå at reagere på. Og omvendt.

- Så det er meget lige med sproget, men jeg kan en jysk accent, og det kan være vores hemmelige våben, joker William Kvist.

Midtbanekollega Thomas Kahlenberg ser det heller ikke som en betydende faktor, at spillerne forstår hinanden, hvilket også ofte gør sig gældende i Superligaen.

Men derfor kan der alligevel være tidspunkt, hvor man er mere varsom med sine dessiner til holdkammeraterne.

- Jeg tillægger det ikke den store værdi, selv om der kan godt være tidspunkter i kampen, hvor man er ekstra påpasselig, når man vil sige noget, så man ikke siger ting, hvis svenskerne står lige ved siden af.

- Altså hvis det er noget hemmeligt, eller noget, man mener, kan være afgørende, er det en god idé lige at kigge op først, siger Thomas Kahlenberg.

- Men til de fleste kampe i dag er der mange tilskuere på lægterne, og så hører man ikke så meget for larmen alligevel, tilføjer Brøndby-spilleren.

Lørdagens kamp mellem Sverige og Danmark begynder klokken 20.45, mens returkampen begynder samme klokkeslæt tirsdag i København.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip