Jysk bank vil have betaling for brug af kassen

Skal du ind og hæve kontanter i banken, er det efterhånden vanskeligt at finde en bankansat, der rent faktisk sidder og håndterer kontanter. Bortset fra i Jyske Bank, hvor alle afdelinger på nær én har kassefunktioner.

Jyske Banks direktør, Anders Dam, siger, at kassefunktionen giver anledning til både bekymring og overvejelser.

- I takt med konkurrenters kasselukninger forøges risikoen for et markant stigende antal kasseekspeditioner for andre pengeinstitutters kunder og med de kunder, som kun gør brug af bankens kassefunktioner, siger bankdirektøren.

Derfor vil han nu lægge gebyrer på, hvis andre bankers kunder og måske også egne kunder skal bruge kassen. For Jyske Bank skal ikke være bank for hele Danmark. Det slår direktøren fast over for Ritzau Finans.

- Alternativet ville være at påbegynde kasselukninger i lighed med konkurrenterne, siger Anders Dam.

Men der er umiddelbart ikke planer om at gøre Jyske Bank-afdelingerne kasseløse som mange af de konkurrerende banker.

- Jeg håber, vi kan fastholde kasserne, da vi gerne vil yde den service for vores gode faste kunder, siger direktøren.

- Vi vil godt tage vores andel af den kundeandel, der ikke er rentabel, men vi kan ikke tage imod store strømme fra andre, siger Anders Dam til Ritzaus Finans.

Ifølge Jyske Bank-direktøren har landets øvrige banker valgt at lukke mellem halvdelen og trefjerdedele af deres filialer med kasser.

- Faktisk frygter vi et rend af andre bankes kunder, og derfor overvejer vi gebyrer for kunder, der kun bruger kassefunktioner, både vores egne og andre bankers kunder, forklarer direktøren.

Man kan dog komme ud af betalingsklemmen ved at blive såkaldt helkunde i banken, mens de af bankens kunder, der kun bruger kassen, også kommer til at betale. Hvor stort gebyret på kassebetjening bliver, ved Anders Dam endnu ikke.

- Der arbejdes på højtryk med det lige nu, og jeg venter en afklaring i slutningen af denne måned eller i begyndelsen af september, oplyser bankdirektøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip