Jysk byfest i København venter

På Gl. Vardevej ved Blue Water Arena i Esbjerg vil der fra kl. 7 torsdag morgen og de næste to timer blive sendt 45 busser af sted mod hovedstaden. Læg dertil 19 fanbusser og 12 såkaldte familiebusser i løbet af formiddagen. Det skønnes, at imellem 100 og 150 busser fra Esbjerg og 12.000 Esbjerg-fans vil drage mod Parken i København.

De blå-hvide busser med kurs mod pokalfinalen i Parken vil på et tidspunkt sikkert ramme busserne fra Randers, der skal transportere ca. 10.000 randrusianere til Parken, og sammen vil de danne en rullende, syngende jysk invasion af hovedstaden.

Over 23.000 billetter er der ifølge DBU solgt til finalen, hvilket vil gøre det til den mest sete kamp på dansk grund i 2013, og samtidig tyder alt på, at det bliver den mest sete finale mellem to jyske hold siden 1959, hvor 33.000 tilskuere så Vejle slå AGF

- Der er al mulig grund til at rose Esbjerg og Randers med det arbejde, de har udført med at få folk til at komme til Parken. Det er et udtryk for det potentiale, turneringen har, og forhåbentlig er det med til at give turneringen det boost, vi gerne vil give den de næste år, siger DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

- Det er mere end gået, siger Randers’ anfører Christian Keller og fortsætter:

- At begge byer kan samle over 10.000 hver er ekstremt flot. Det er lidt ligesom en byfest, der er flyttet over til København, og det er fedt, at folk gider det, siger Christian Keller, mens Esbjerg-træner Jess Thorup mener, at det er et udtryk for en sund jysk fodboldkultur.

- At Esbjerg og Randers kan samle ca. 25000 tilskuere viser, at fodbolden i Jylland har det godt og lever. Det er noget, de to klubber kan være stolte af, siger træneren.

 - Måske mange havde håbet på, at man kunne fylde stadion, ved at FCK eller Brøndby var kommet i finalen, men det er alligevel markant, at to hold fra Jylland kan samle så mange, siger Thorup.

Den store jyske byfest er dog gravalvorlig for de to mandskaber. En pokaltitel vil betyde meget for især Esbjerg, der har tabt to af slagsen i de seneste år. En sejr vil også betyde, at Esbjerg vil kunne holde på spillere som Hradecky og Martin Braithwaite.

- Det vil blive nemmere at holde sammen på truppen, hvis vi vinder torsdag. Det vil give en god udsigt for spillerne at komme ud og spille Europa, og jo længere tid et hold kan spille sammen, jo bedre vil det spille. Derfor tror jeg også, vi vil kunne få mere succes i ligaen til næste sæson, mener Esbjergs veteran Hans Henrik Andreasen

 

Dagens Gossip