Jysk må af med en halv million i madras-bøde

Når en butik reklamerer med et slagtilbud - så skal der være penge at spare for forbrugerne. Ellers er det ulovligt.

Det har Jysk måttet sande, nu da møbel- og tekstilkæden har betalt en halv million kroner i bøde for fusk med tilbud på boxmadrasser.

- En erhvervsdrivende må ikke i sine annoncer give indtryk af, at priserne er sat ned, hvis det ikke er tilfældet.

- I denne sag har tilbudspriserne været gældende oftere end den angivne "normalpris". Det er klart vildledende, hvilket også giver sig udtryk i bødens størrelse, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden så nærmere på Jysks tilbudsaviser i andet halvår af 2011 og fandt ni boxmadrasser, der i op til halvdelen af perioden blev solgt til tilbudspris og markedsført som et slagtilbud.

Jysk var af den opfattelse, at der var tale om kombinationstilbud, fordi boxmadrasserne i en del af ugerne blev solgt sammen med ben eller meder.

Det var Forbrugerombudsmanden ikke enig i, men fandt, at der på grund af hyppige tilbudspriser var tale om ukorrekte normalpriser og dermed vildledende besparelser.

Boxmadrasserne har været på tilbud så ofte - i nogle tilfælde i 12 ud af de undersøgte 21 uger - at man ikke kan gøre den anførte normalpris gældende.

- Vi er ærgerlige over, at vi har tolket retningslinjerne omkring kombinationstilbud anderledes end Forbrugerombudsmanden, og vi har tilrettet vores markedsføring, siger Jysks kommunikationsdirektør Jonas Schrøder i en pressemeddelelse.

Jysk har erkendt fejlen og betalt bøden.

I januar i år blev Jysk interviewet i DRs Kontant om problematikken omkring fortolkning af Forbrugerombudsmandens prisretningslinjer, hvor det også blev omtalt, at Jysk og Forbrugerombudsmanden var i en dialog om ovenstående problematik.

/ritzau/

 

Dagens Gossip