Jysk satsning med et Tvis't: Vil være Danmarks bedste klub

I Team Tvis Holstebro insisterer man dog på at satse på begge køn på højt plan, samtidig med at man ikke slår bunden ud af pengekassen. Ifølge resultaterne i år lykkes det. Klubbens kvinder er både i Europa Cup-finale og i DM-finale, mens mændene har kvalificeret sig blandt de sidste fire til Final4-stævnet i EHF Cup.

Og klubben skal stå på to ben, som klubbens direktør, Jacob Jørgensen, siger om det, at man satser ligeværdigt på to hold i toppen.

- Vi vil hellere vinde en sølvmedalje og en bronzemedalje med vores to hold, end vi vil vinde én guldmedalje med det ene. Vi vil være Danmarks bedste klub med to hold. Vi elsker både dame- og herrehåndbold, siger Jacob Jørgensen.

Succesen skal dog ikke købes for enhver pris, selv om klubben erkender, at denne sæson ender med underskud.

- Det er vigtigt, at vi kan betale enhver sit til tiden. Nu ved vi i år, at vi laver et større underskud. Det har vi budgetteret ud fra. Vi har så også budgetteret med, at vi næste år laver et overskud, der modsvarer dette års underskud, fortæller Team Tvis-direktøren.

Det er klubbens sponsorer, der har indvilget i fra næste sæson at lægge tre mio. kr. mere i klubkassen, som dækker både det forventede underskud i indeværende regnskabsår og sikrer økonomien fremover.

Og sådan skal det være. Set over en årrække skal økonomien balancere. Og succesen skal ikke bygges på indkøb af stjerner.

- Vi har været dygtige til ikke at købe ind til noget, vi ikke har råd til. Vi har til gengæld udviklet nogle af de spillere, som i hvert fald på damesiden nu er landsholdsprofiler. Det betyder, at de slet ikke er så økonomisk tunge, som hvis vi bare var gået ud og havde købt dem færdige, siger Jacob Jørgensen.

- Vi vil gerne have profiler. Men vi vil ikke betale det samme for dem, som andre måske vil, siger direktøren og slår på, at man med fem fuldtidsansatte trænere i stedet kan tilbyde spillerne udvikling, så de kommer tættere på landsholdet.

- Det er der heldigvis stadig spillere, som værdsætter, siger direktøren.

Håndboldekspert på TV3 Sport Jeppe Haugaard mener, at Team Tvis gør meget rigtigt.

- Klubben er en kæmpe succeshistorie. Deres arbejde er langt hen ad vejen et eksempel til efterlevelse, siger Jeppe Haugaard med henvisning til, at Team Tvis hellere udvikler talenter frem for at købe dem som færdigbagte stjerner.

Og lader man sig ikke rive med i jagten på endnu større succes, kan det fortsætte, mener Haugaard:

- Klubben har bevist, at man godt kan være med på det nuværende niveau med to hold. Men skal man helt op og blive dansk mester for herrerne og for alvor gøre sig gældende i Champions League hos kvinderne, skal der mere til. Og det koster, påpeger Jeppe Haugaard og tilføjer:

- Udfordringen bliver at holde benene på jorden. Men de skal roses for at arbejde langsigtet. Og det skal de ikke holde op med for at jagte en eller anden kortsigtet succes.

Dagens Gossip