Jyske Bank fik forrygende start på året

Det betyder, at egenkapitalen forrentes med 14,3 procent, hvor det tilsvarende kvartal i 2012 kun gav en forrentning på 6,1 procent. Også i branchesammenhæng ligger forrentningen i den høje ende.

Banken så nedskrivninger på udlån falde fra 398 mio. kr. sidste år til 242 mio. kr. i dette års første kvartal.

Dertil kommer, at bankens balance er vokset, så udlån nu ligger på 111,6 mia. kr. mod 105,9 mia. kr. i perioden sidste år. Indlån steg fra 97,4 til 109,5 mia. kr. Men stigningerne er ikke den store overraskelse, da Jyske Bank har indlemmet Spar Lolland i koncernen - hvilket forventes at bidraget til størrelsen, men ikke væsentligt til indtjeningen i år.

»Den altoverskyggende begivenhed var overtagelsen af Spar Lolland. De overtagne aktiviteter øger bankudlån med godt 6 mia. kr. Integrationen af aktiviteterne forløber planmæssigt og forventes endelig afsluttet i forbindelse med it-konverteringen medio 2014. Indtjeningen fra tilkøbet forventes samlet set ikke at bidrage nævneværdigt til basisindtjeningen i 2013,« skriver Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam i forbindelse med regnskabet.

På indtægtssiden bidrog renterne netto med 1197 mio. kr. og gebyrerne med 435 mio. kr. - begge poster klart over sidste års første kvartal og analytikernes forventninger, der lød på henholdsvis 1118 og 421 mio. kr. på de to poster.

Men banken har også fået noget ud af de gunstige markeder for værdipapirer i årets første måneder. Kursreguleringer bidrog til indtjeningen med 154 mio. kr. mod en forventning på 80 mio. kr.

Jyske Bank har ikke offentliggjort forventninger til året som helhed i forbindelse med kvartalsregnskabet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip