Jyske Bank har udsigt til milliardtab

Jyske Bank må for hele 2012 sætte 1,5 til to milliarder af på tabskontoen. I tredje kvartal alene nedskrev banken med 235 millioner kroner, fremgår det af bankens regnskab for tredje kvartal.

Resultatet før skat i tredje kvartal blev på 620 millioner kroner. For hele ni måneders perioden har banken et overskud før skat på 411 millioner kroner mod 426 millioner kroner i samme periode året før.

Tidligere på året tvang Finanstilsynet Jyske Bank til at nedskrive med yderligere 900 millioner kroner på grund af skærpede retningslinjer. Efter denne nedskrivning lander bankens resultat alligevel fornuftigt, mener bankens direktør Anders Dam.

- Resultatet i tredje kvartal bekræfter en fornuftig underliggende udvikling i år til dato, når vi ser bort fra effekten af implementeringen af skærpede retningslinjer for nedskrivninger på udlån, siger Anders Dam i en kommentar i regnskabet.

Med til at løfte regnskabet var positive kursreguleringer på 138 millioner kroner. Det var markant bedre end i tredje kvartal 2011, hvor posten påvirkede negativt med 74 millioner kroner.

Jyske Bank har netop indgået forlig med en lang række kunder, der tabte op imod 800 millioner kroner, fordi banken ikke rådgav godt nok i forbindelse med investeringerne i en hedgefond, der blev solgt som såkaldt "lavrisiko" investering.

De fleste af 1100 kunder har efter års tovtrækkeri sagt ja tak til en kompensation på 80 procent af de tabte investeringer. Det vil koste banken mindst 640 millioner kroner.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip