Jyske bilister får det glatte lag

Vinteren nærmer sig og så skader det jo ikke, at være godt forberedt til vinterens luner på landevejene.

GF Forsikring i Fredericia og Billund tilbyder bilister, at få testet deres køreevner inden vinterens glatte føre sætter ind. Derfor arrangerer GF Forsikring en trafiksikkerhedsdag i november.

Igen i år er der derfor forebyggende vinterhjælp på vej til de bilister, der er forsikret i GF. I weekenden 3. og 4. november inviteres der til GF Sikkerhedsdag på Køreteknisk Anlæg i blandt andet Fredericia.

Udfordring til bilisterne

På GF Sikkerhedsdag starter hvert hold med instruktion, før der tages hul på udfordringer med at styre og bremse på tør vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. Træningen omfatter også katastrofeopbremsning, bremse- og undvigemanøvre samt fremprovokerede udskridningsøvelser ved træk i håndbremsen. Herudover er der på mange anlæg en lokal kørelærer fra køreteknisk anlæg, der fortæller om de regler, der oftest bliver glemt i trafikken, og hvad det betyder for trafiksikkerheden.

Hjælp til selvhjælp – og til andre

Prisen for at deltage er 100 kroner, som går ubeskåret til GF Sikkerhedspris, også kendt som danskernes trafikpris. Prisen uddeles til gode lokale trafikinitiativer over hele landet.

Sidst blev det til 257.000 kroner, der blev uddelt til fire forskellige projekter landet over, fortæller Jens Peter Riis Jensen fra GF Forsikring i Fredericia og Billund.

Dagens Gossip