Jyske småkommuner tilbyder bedste vilkår for erhvervslivet

Skrevet af admin

20/06/2016

Dagens topnyheder

Flere af landets storbykommuner indtager placeringer nær bunden, når det gælder deres evne til at byde virksomhederne de bedste vilkår.

Det er konklusionen i en ny stor undersøgelse fra erhvervsorganisationen Dansk Byggeri, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

- Se nu til Jylland, siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri, til Finans.

Anført af Vejen, Billund og Holstebro Kommune som de tre højdespringere er otte af de ti bedste kommuner i undersøgelsen fra Jylland, mens København og en række omegnskommuner skal findes i den tunge ende.

Det samme gælder Jyllands to største byer, Aarhus og Aalborg.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kan det skyldes, at virksomhederne automatisk søger mod de større byer, som dermed ikke har samme incitament til at skabe et bedre erhvervsklima.

En af de virksomheder, der mærker stor forskel på servicen, når kommunegrænsen krydses, er entreprenørfirmaet HJ Huse fra Slagelse.

- Tingene bliver tungere, jo tættere vi kommer på hovedstaden, siger direktør John Møller Jensen til Finans.

Overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) hæfter sig over for Finans ved, at kommunen er gået frem fra en placering som nummer 90 til nummer 84.

Helt i bund på listen findes den københavnske vestegnskommune Albertslund. Sammen med Tårnby og Rødovre tilbyder Albertslund altså ifølge undersøgelsen landets dårligste vilkår til erhvervslivet.

/ritzau/