K afviser Frank Jensens boligplan

Frank Jensen gik torsdag på talerstolen ved KLs Kommunalpolitiske Topmøde i Aalborg for at fremsætte sit forlag om at lade kommunerne sælge byggegrunde under markedsprisen med krav om, at køberen bygger mindst 20 procent almene boliger. Men forslaget bliver afvist som »usympatisk« af Jakob Næsager (K), gruppeformand for de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation.

Han forudser, at overborgmesterens forslag vil føre til en benhård konkurrence mellem kommunerne om at lokke pengestærke boligselskaber til.

»Kommunerne vil bruge skattekroner til at underbyde hinanden, hvis de må sælge byggegrundene under markedsprisen. Især i hovedstadsområdet vil boligselskaberne kunne shoppe rundt og spille kommunerne ud mod hinanden,« forudser Jakob Næsager.

»I sidste ende er det alle skatteborgere, der kommer til at betale for, at nogle få borgere kan bo billigt. Det er ikke rimeligt,« fastslår K-politikeren.

Til Berlingske Nyhedsbureau siger Frank Jensen, at Københavns Kommune har brug for en hjælpende hånd i form af en lovændring, hvis man skal nå målsætningen om, at mindst 20 procent af boligerne i kommunen skal være almene. Så kan man samtidig sikre, at der er billige boliger til lavtlønnede grupper, der ikke har råd til at betale de københavnske huslejer.

Men Jakob Næsager afviser overborgmesterens argumenter.

»Der er masser af almene boliger i Københavns Kommune. Og vi har heller ingen problemer med at få nye indbyggere til kommunen. De strømmer jo til i tusindvis,« påpeger gruppeformanden.

Han mener, at det især vil koste kommunerne omkring København dyrt, hvis overborgmesterens forslag bliver en realitet. De har ikke råd til at konkurrere med København, hvis prisen på byggegrunde gives fri, fastslår han.

Dagens Gossip