K: Borgere udsat for »sjofel« behandling

Sådan siger de Konservatives erhvervs- og trafikordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager (K), efter et flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg mandag eftermiddag som ventet gav Metroselskabet lov til at udvide arbejdstiderne.

»Jeg synes, det er en sjofel og meget grov behandling, borgerne i de berørte områder er blevet udsat for. Der er ikke sket nogen høring eller inddragelse af borgerne. De har fået et opslag sat op på gadedøren, og så har de kunnet gå til et fyraftensmøde dagen efter for at få at vide, at deres hjem reelt vil være ubeboelige det næste halvandet år,« siger Jakob Næsager.

»Det er sådan, man gør i Kina, men her til lands plejer vi at være kendt for borgerinddragelse og åbenhed,« siger han.

Jakob Næsager stemte mandag nej til en ansøgning fra Metroselskabet om at udvide arbejdstiderne. Også Dansk Folkepartis medlem af udvalget stemte nej.

Men et politisk flertal beståede af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, de Radikale, Venstre og Liberal Alliance havde på forhånd indgået en aftale om at stemme ja til ansøgningen.

Aftalen betyder, at metroselskabet efter sommerferien kan bore og bygge i nattetimerne på to af Cityringens kommende metrostationer. Derudover vil arbejdstiden blive udvidet med fire timer på de øvrige stationer.

Det skal sikre, at tidsplanen for byggeriet overholdes. En overskridelse af tidsplanen vil betyde en ekstra regning på op mod 1,7 milliarder kroner.

Fire borgerdelegationer havde bedt om foretræde ved teknik- og miljøudvalgets møde mandag eftermiddag.

»De blev præsenteret for en politisk aftale, som overborgmesteren allerede havde indgået fredag. Det er ikke så underligt, hvis de føler, de er blevet holdt for nar,« siger Jakob Næsager, der specielt er bekymret for beboerne omkring Marmorkirken, hvor der efter sommerferien kan arbejdes i døgndrift.

»Her ligger byggepladsen halvanden meter uden for folks gadedør. Der er ingen ind- og udkørsel, og alle lastbiler og gravkøer skal bakke ud. Det giver nogle grimme hyletoner, når køretøjerne skal bakke,« siger Jakob Næsager.

Efter godkendelsen i teknik- og miljøudvalget skal sagen nu behandles af den samlede Borgerrepræsentation på dets møde 19. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip