K: Danmark har brug for ny vækstpakke

Skrevet af admin

04/02/2014

Dagens topnyheder

Hvis arbejdspladserne skal bibeholdes i Danmark, skal der laves en Vækstpakke II, der giver skattelettelser til erhvervslivet.

Det siger Brian Mikkelsen, erhvervs- og skatteordfører for De Konservative.

Regeringen overvejer at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet i forbindelse med den vækstpakke, som ventes at blive lanceret i foråret, skriver Børsen.

Men ifølge skatteminister Morten Østergaard (R) har regeringen ikke truffet nogen beslutning om, hvilke vækstinitiativer, der vil blive præsenteret i foråret, oplyser TV2 News.

- Vi tager mod forslaget med kyshånd, hvis det er rigtigt. Hvis der er en erkendelse af, at vi skal bevare arbejdspladser i Danmark, at der skal være investeringer i Danmark og ikke i udlandet, så er svaret, at man sænker skatter og afgifter, siger Brian Mikkelsen.

Konkret skal der kigges på energiudgifterne, der ifølge Brian Mikkelsen er verdens højeste.

- Vi er stadig verdens dyreste land at være virksomhed i, og hver dag mister vi arbejdspladser i Danmark. Skattelettelserne vil blive finansieret ved flere arbejdspladser, siger han.

Børsen skriver, at den fra "centrale regeringskilder" erfarer, at Socialdemokraterne er enig med De Radikale i, at vækstpakken skal indeholde nye lettelser for erhvervslivet.

Hans partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, siger til Børsen, at det "er klart, at når vi skal lave vækstinitiativer og se på den grønne omstilling, så er hele spørgsmålet om skat aktuelt".

Regeringens økonomiudvalg har ansvaret for at udforme de forslag, der skal sætte mere fut i erhvervslivet. Ud over Vestager og Østergaard sidder finansminister Bjarne Corydon (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i udvalget.

En ny sænkning af selskabsskatten er dog udelukket på forhånd. Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde mandag.

/ritzau/