K efterlyser fingerknips fra skatteministeren

De Konservative tager positivt imod den retsikkerhedspakke, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) i mandagens udgave af Jyllands-Posten har bebudet vil komme i løbet af "kort tid".

Retssikkerhedspakken skal gøre noget ved Skats mange og vidtgående beføjelser, og ministeren vil have en bedre sikring af borgernes retssikkerhed.

- Vi er grundlæggende meget positive over for det. Det er en sang, vi har sunget i meget lang tid, så vi bakker op, siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, til Ritzau.

- I en borgerlig regering må der også være en forventning om, at den er på borgernes side uanset hvad.

Et af emnerne, der ifølge ministeren skal kigges på, er, at Skat ikke bare kan gå ind i folks haver uden en dommerkendelse.

Faktisk kan Brian Mikkelsen ikke forstå, at Karsten Lauritzen ikke allerede har taget hånd om det problem.

- Man kan ændre på området med et fingerknips. Det er noget, skatteministeren kan bestemme, og det undrer mig, at han ikke har gjort det endnu

- Vi synes, at der skal noget turbo på. Nu skal vi have stillet det forslag om, at Skat ikke bare kan gå i folks baghaver uden en dommerkendelse.

- Det var vi enige om før folketingsvalget, og jeg forventer, at skatteministeren får løst det i løbet af meget kort tid, siger Brian Mikkelsen.

Den vigtigste prioritering for skatteministeren bør ifølge Brian Mikkelsen være at indføre et nyt system for ejendomsvurderinger.

- Et problem, der ikke bliver adresseret klart nok, er spørgsmålet om ejendomsvurderingerne. Halvdelen af danskerne sidder lidt nervøse og tænker, hvad sker der nu.

- Vi har brug for nogle bedre ejendomsvurderinger, som passer bedre og flugter bedre med de reelle priser.

- Det bør være førsteprioritet. Det med haverne kan løses på en uge eller to, men det med ejendomsvurderingerne skal være førsteprioriteten rent politisk, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip