K efterlyser selvstændig dansk Syrien-strategi

»Jeg savner, at regeringen forholder sig til den udvikling, der er i Syrien, og også danner sig sin egen selvstændige mening. Jeg er stor tilhænger af det transatlantiske samarbejde, men derfor må man gerne tænke selv,« siger udenrigsordfører Lene Espersen (K) forud for et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Nævnet skal fredag morgen diskutere netop Syrien, og statsministeren og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) skal opdatere nævnet på den seneste udvikling omkring de diplomatiske forhandlinger med styret i det borgerkrigshærgede land.

Her ser Lene Espersen gerne, at regeringen melder ud, at den vil presse på for, at de ansvarlige for massakrerne på civile syrere bliver straffet.

»Nu har både den danske regering, den franske, den engelske og den amerikanske jo sagt, at det er Assad, der står bag giftangrebene. Jeg synes, det er besynderligt, at det eneste man siger til en massemorder, der har begået folkedrab, det er »hvis du afleverer dine våben, så sker der ikke mere«,« siger hun.

Den konservative udenrigsordfører opfordrer til, at Danmark bakker op om et fransk resolutionsudkast rettet mod det syriske styre.

»Det diplomatiske spor handler lige nu om, hvorvidt Assad skal aflevere kemiske våben. Men man skal huske på, at der er nogle få tusinde, der er blevet slået ihjel af giftgas, de over 100.000 andre, der er blevet slået ihjel i Syrien, de er blevet slået ihjel af konventionelle våben.«

»Jeg ved jo, at franskmændene har fremlagt en resolution i FNs Sikkerhedsråd, hvor man lægger op til, at hvis det er styret, der står bag, så skal de ansvarlige stilles for Den Internationale Straffedomstol,« fastslår hun.

Dagens Gossip