K er »moderat positiv« over for billigere cigaretter

Men det bliver ikke en del af de igangværende forhandlinger, lyder det fra erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K), der dog gerne vil diskutere forslaget senere.

»Først og fremmest er forslaget fra Liberal Alliance ikke en del af de igangværende vækstforhandlinger, for vi har aftalt, at vi har afsluttet diskussionen omkring grænsehandel, som Liberal Alliance kom lidt hovedkulds ind i. Derfor er det her ikke længere på bordet i forbindelse med de kommende vækstforhandlinger,« siger Brian Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Forslaget fra Liberal Alliance bunder i, at regeringens embedsmænd vurderer, at en afgiftslettelse på 1,50 kroner pr. cigaretpakke med 20 cigaretter kan give et merprovenu til staten på 175 millioner kroner. Tiltaget vil koste en halv milliard kroner i afgifter, men på grund af et forventet fald i cigaretkøb ved den dansk-tyske grænse og en stigning i de danske butikker, vil det i sidste give en økonomisk gevinst.

Brian Mikkelsen (K) fortæller, at de Konservative er »moderat positive«, hvis forslaget kommer på banen på et senere tidspunkt.

»Vi er moderat positive over for at sænke afgifterne, for vores holdning har hele tiden været, at vi skal have afgifter på tysk niveau. Vi skal ikke føre sundhedspolitik igennem strikse afgifter,« siger han.

Hos Venstre får forslaget ifølge Berlingske en lunken modtagelse, men partiet er ligesom de Konservative ikke afvisende over for at sænke afgifterne.

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke kommentere på forslaget, mens vækstforhandlingerne er i gang, oplyser ministeriets presseafdeling.

Dagens Gossip