K: Fattigdomsydelser giver ikke fattige børn

Det siger de Konservatives socialordfører, Benedikte Kiær (K), efter at Ugebrevet A4 fredag skriver, at 6.800 børn af indvandrere eller efterkommere i 2011 var fattige, mens det gjaldt for 5.200 etnisk danske børn.

»Det er et kæmpestort problem, det er en nød, vi ikke har fået knækket endnu. Vi har taget et skridt af vejen med kontanthjælpsreformen, for vi oplevede simpelthen, at der var indvandrerkvinder, der havde været 10-15 år på kontanthjælp uden at være på arbejdsmarkedet,« siger Benedikte Kiær.

I 2001 var gruppen af fattige etnisk danske børn tre gange så stor som gruppen med fattige indvandrerbørn, men i 2006 tippede balancen, og der blev flere fattige børn med indvandrerbaggrund. Flere eksperter påpeger over for A4, at det blandt andet skyldes VK-regeringens indførsel af de såkaldte fattigdomsydelser, fordi det især ramte mennesker med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Men det afviser Benedikte Kiær.

»Det lyder som om, at eksperterne mener, at kontanthjælp og starthjælp skal være en varig ydelse, og det er det ikke. Det er en midlertidig ydelse, hvis man i et kort øjeblik står uden et arbejde og uden anden forsørgelse. Derfor skal vi sørge for, at man får en uddannelse, og at man kommer i arbejde,« siger socialordføreren.

»For det er heller ikke sundt for de børn, vi taler om her, at de ikke ser, at far og mor står op om morgenen, og at i hvert fald den ene af dem går på arbejde.«

Socialordføreren fastholder, at kontanthjælpsloftet, som SRSF-regeringen har fjernet, motiverer folk til at komme i arbejde.

»Kontanthjælpsloftet sikrer, at det altid kan betale sig at gå fra passiv forsørgelse til et arbejde, fordi vi kunne simpelt hen se, at der var nogle, der tabte penge ved at få et arbejde,« siger hun og fortsætter:

»Der er virksomheder, der fortæller, at de oplever, at det er sværere at få arbejdskraft på grund af fjernelsen af kontanthjælpsloftet, fordi man kan få mere ud af at være på passiv forsørgelse. Det var derfor, vi havde kontanthjælpsloftet,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip