K: Folkeskolen skal undervise i iværksætteri

Forud for at forhandlingerne om en ny folkeskolereform for alvor skydes i gang i næste uge, så kræver De Konservative, at iværksætteri og entreprenørskab fremover bliver en mere integreret del af elevernes hverdag.

Det siger partiets børne- og undervisningsordfører, Vivi Kier.

- Vi ser gerne, at iværksætteri bliver tænkt ind i folkeskolen. Vi kan jo se, hvor få der starter nye virksomheder, så det er rigtig vigtigt, at børn får det ind med modermælken, så vi får flere til at tænke i de baner, siger hun.

Vivi Kier understreger, at De Konservative ikke vil oprette et helt nyt fag, der hedder "iværksætteri". Men det skal integreres i den øvrige undervisning, påpeger hun.

- Et af de steder, man kunne sætte ind, er et fag som håndværk og design, som man overvejer at indføre. For samtidig med, at man får en idé til at lave en fysisk ting, så skal man også tænke: "Hov, hvis jeg ville sælge det her, hvad gør jeg så", siger hun.

Efter planen skal De Konservative fredag mødes med børne- og undervisningsminister Christine Antorini, inden forhandlingerne tager fart mandag.

Forhandlingerne genoptages, efter at regeringen greb ind i skolekonflikten i sidste uge. Inden da er der dog separate forhandlinger med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

De store knaster i forhandlingerne ser ud til at blive antallet af timer, som eleverne skal være på skolen, og de såkaldte "aktivitetstimer", som regeringen vil indføre.

Dem er de borgerlige imod, ligesom de i forskellig grad ønsker, at eleverne tilbringer mindre tid i skolen end de 37 timer, som regeringen lægger op til for de ældste elever.

Det er undervisningsministerens plan at nå en aftale inden sommerferien.

Tidligere gymnasieelev: Jeg ville ønske, at iværksætteri havde været på skoleskemaet allerede i folkeskolen

Det kunne være fedt, hvis iværksætteri var på skemaet allerede i folkeskolen. For mig virker det fuldstændig ulogisk, at dødkedelige emner som fotosyntese og osmose hos kartofler prioriteres højere end det at give unge indsigt i det at skabe en virksomhed, siger iværksætter Kristian Mølgaard, som kort tid efter sin gymnasietid arbejdede fuldtid i sin egen virksomhed, Partnertekst.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip