K forsigtig positiv over for radikalt erhvervsskoleforslag

De Konservative er »forsigtigt optimistiske« over for forslaget, fortæller partiets undervisningsordfører, Vivi Kier (K).

»Det er et rigtig vigtigt signal, ministeren sender. Det er vigtigt, at vi får gjort alle opmærksomme på, at der er karrieremuligheder i også at tage en faglig uddannelse. Vi må bare aldrig nogensinde give køb på kvaliteten og niveauet i uddannelserne,« understreger hun.

Østergaards forslag kommer få dage efter, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) meldte ud, at hun vil styrke erhvervsuddannelserne ved at åbne op for adgangskrav.

»Vi er nødt til at indføre en eller anden form for adgangskrav på erhvervsuddannelserne for at sikre, at kvaliteten er i orden,« sagde hun til Berlingske.

Men det er ikke godt nok, mener Vivi Kier.

»Det er et billigt forslag at komme med fra Thorning, fordi man ikke fortæller, hvad det er for nogle krav, man synes, der skal være,« siger hun.

»Fra konservativ side har vi hele tiden syntes, at der skal være adgangskrav, så det glæder mig overordentligt, at regeringen nu følger trop,« tilføjer Vivi Kier.

De Konservative mener sammen med Venstre og Dansk Folkeparti, at elever som minimum skal kunne læse, skrive og regne til karakteren 02 for at komme ind på en ungdomsuddannelse. Vivi Kier understreger dog, at der er tale om »generelle regler«:

»Der kan eksempelvis sidde en elev, der er alvorligt talblind, og som aldrig ville kunne få 02 i matematik, men som ellers er god i de andre fag. Derfor skal der også være mulighed for at kunne komme til en optagelsessamtale, så elever med helt særlige problemstillinger også har en chance for at komme ind,« forklarer hun.

Dagens Gossip