K-forslag: »Bedstes første sygedag« kan være en omsorgsdag

Forslaget kommer fra de Konservative, som torsdag holder sommergruppemøde i Værløse. Partiet mener, at familien skal være mere i fokus, og at der skal tages hånd om den ældre generation.

»Det er ikke kun børnene, der har brug for hjælp, det er også ens forældre. En familie består jo ikke bare af børn og forældre, men også bedsteforældre,« siger arbejdsmarkeds- og familieordfører Benedikte Kiær (K).

Det er de store omlægninger i sygehusvæsnet gennem de seneste år, der får de Konservative til at foreslå plejedagen i den danske arbejdsstyrke, og ifølge Berlingske vil den i praksis komme til at fungere som barnets første sygedag.

»Det bør være en mulighed at bruge en dag, hvis eksempelvis ens far eller mor er blevet akut alvorligt syg eller står over for en meget alvorlig behandling såsom en hjertebehandling. Der har man behov for at være sammen og støtte og hjælpe ens forældre,« siger Benedikte Kiær.

Hun fastslår, at det bør være op til arbejdsmarkeds parter at beslutte, hvordan en sådan ordning kan komme til at fungere bedst muligt, men kommer alligevel med et forslag.

»Det er en god idé, hvis arbejdsmarkedets parter ser på, om det er muligt at transformere nogle af omsorgsdagene, så det giver mulighed for at hjælpe far eller mor med eksempelvis indlæggelse i ejet hjem. Men man kunne også lave en anden aftale,« siger familieordføreren.

En ekstra dag ud over de nuværende omsorgsdage er også en mulighed, påpeger hun. Men det bliver en dyr fornøjelse for arbejdsmarkedet, slår økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet fast over for Berlingske.

»Vi taler om en reduktion i arbejdsudbuddet i titusindvis. Den seneste skattereform forøgede arbejdsudbuddet med 14.000. Nu foreslår man noget, som nok vil trække lige så meget i den modsatte retning,« siger han til Berlingske.

Hos de Konservative holder man fast i, at det skal foregå på en ansvarlig måde, men at partiet går ind for både at øge produktiviteten på arbejdsmarkedet, men også livskvaliteten hos familierne.

»Vi mener, at hvis man sørger for, at der er gode og stærke rammer for vores familier, hvor man har sit vigtigste fællesskab og sine rødder, så har man også en øget livskvalitet og kan ligge mere i arbejdsmarkedet, altså få mere ud af de timer, hvor man er der,« siger Benedikte Kiær.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip