K: Frank Jensen må tage ansvar for »elendigt håndværk« i metrosag

»Det er det eneste anstændige, fordi beslutningen i dag (onsdag, red.) er blevet så kraftigt underkendt. Nu må vi træde et skridt tilbage og gøre arbejdet ordentligt,« siger gruppeformand Jakob Næsager (K) med henvisning til Miljøklagenævnets delafgørelse, der kræver et øjeblikket stop for metrobyggeri ved Marmorkirken om natten.

Jakob Næsager kræver nu, at overborgmester Frank Jensen (S) går ind i sagen.

Sagen tog sin begyndelse, da et bredt flertal i Borgerrepræsentationen bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, de Radikale, Venstre og Liberal Alliance tillod Metroselskabet at arbejde i nattetimerne. Onsdag har Miljøklagenævnet i en delafgørelse underkendt den beslutning på baggrund af en klage fra beboerne omkring Marmorkirken. Metroselskabet har øjeblikkeligt indstillet nattearbejdet ved kirken.

De Konservative stod uden for aftalen, fordi grundlaget for beslutningen var for tynd.

»Det er et elendigt stykke håndværk, der er blevet lavet i Borgerrepræsentationen, og det hører ingen steder hjemme i nutidens København,« siger Jakob Næsager og henviser til manglende høringer af støjplagede borgere op til beslutningen.

»Vi påberåber os altid åbenhed i forbindelse med lignende projekter, men her sendte overborgmesteren en pressemeddelelse ud om aftalen en fredag, hvor borgerne mødte op til et møde i Teknik- og Miljøudvalget om mandagen, så der har reelt ingen høring været,« siger han og kalder den politiske aftale for et snigløb på borgerne.

Den principielle beslutning fra Miljøklagenævnet kan påvirke samtlige metrobyggepladser i hovedstaden. Københavns Kommune oplyser, at klager fra beboere ved andre byggepladser vil kunne bremse byggeriet uden for dagtimerne.

Metroselskabet siger desuden, at klagesagen meget vel kan betyde fordyrelser og forlængelser af byggeriet af Cityringen.

Det vil Jakob Næsager med en genåbning af sagen forsøge at lave om på.

»Jeg mener, at overborgmesteren må være mand for at genoptage sagen og komme naboerne i møde, i stedet for at lade det hele sejle i fem måneder, mens Miljøklagenævnet behandler sagen,« lyder det fra Jakob Næsager.

Metroselskabet skal nu indstille arbejdet ved Marmorkirken klokken 18.

Dagens Gossip