K gik alligevel med: Skolereform på plads

De Konservative har indgået aftale om en ny folkeskolereform sammen med regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti. Det skriver Ministeriet for Børn og Unge på deres hjemmeside.

Aftalen betyder, at danske folkeskoleelever allerede fra 2014 vil få flere timer og en mere varieret skoledag med blandt andet tidligere fremmedsprogsundervisning, flere timer i dansk, matematik og musik og mere tid til understøttende undervisning.

Aftalen er indgået på bekostning af tvungen lektiehjælp, som nu kun bliver obligatorisk for skolerne at tilbyde, men frivillige for eleverne at deltage i. Den tvungne lektiehjælp vil træde i kraft efter næste valg.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) glæder sig over aftalen.

- Det er virkelig godt, at vi nu kan komme i gang med at gennemføre fremtidens folkeskole til gavn for eleverne, skriver ministeren i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med aftalen ved skolerne, at den nye folkeskole bliver en realitet, når skoleåret begynder efter sommerferien i 2014, siger hun.

De Konservative har tidligere forladt forhandlingerne over netop den tvungne lektiehjælp. Konservativ formand Lars Barfoed er da også svært tilfreds med, at partiet nu har fået sat sit fingeraftryk på aftalen.

- Med denne aftale er det lykkedes at forene ambitionen om at få løftet det danske skolesystem op i international klasse uden at indskrænke familiernes frihed, skriver han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er gode nyheder for familierne, børnene, folkeskolen og Danmarks fremtid. Det statslige diktat om tvungen lektielæsning på skolen er nu væk til og med næste valg, hvor det kan træde i kraft. Her kan vælgerne så afgøre om de ønsker heldagsskolen.

Aftalen er torsdag blevet underskrevet under Folkemødet på Bornholm.

/ritzau/

Dagens Gossip