K: Ingen danskere skal rammes af ny model for børnecheck

De Konservative lader sig ikke slå ud af Skatteministeriets beregninger, der viser, at V og K's forslag om at ændre børnechecken til et skattefradrag vil ramme tusindvis af danskere.

Skatteordfører Brian Mikkelsen (K) mener nemlig, at ministeriets udlægning af sagen er "politisk misbrug af værste skuffe", og samtidig lover han, at de danskere, der eventuelt vil rammes af partiets forslag, vil blive kompenseret.

- Vi har ikke bedt om, at man får sådan et fradrag. Vi har sagt, at det skal være et tillæg til personfradraget. På den måde vil flere danskere kunne få fordel af det.

- Vi har også konstant sagt, at vi skal have fundet en løsning for dem, der ikke kan udnytte fradraget fuldt ud, siger Brian Mikkelsen.

For at illustrere sine gode hensigter er skatteordføreren villig til at garantere, at ingen danskere vil blive ramt af oppositionens model - heller ikke studerende med børn, der er blandt de mest udsatte.

- Dér kan vi jo forhøje SU til forsørgere. Man kan sagtens finde løsninger. Det her er ikke en spareøvelse, det er et principielt spørgsmål. Det, vi tilkendegiver fra De Konservatives side, er, at der ikke er en eneste, der skal komme i klemme, siger Mikkelsen.

Skatteminister Morten Østergaard (R) mener imidlertid, at det vil være omsonst pludselig at involvere de mange danskere i sagen, da der med kompensationsordningen vil være meget få penge at spare.

- Selvfølgelig kan man tage kompenserende metoder i brug, men de vil så også stå til rådighed for EU-borgere.

- Og jo flere kompensationsordninger man laver, desto færre EU-borgere vil også blive ramt, fordi de jo også skal have adgang til de samme tillæg og kompensationer, siger Morten Østergaard.

Ifølge Skatteministeriet vil en omlægning af børnechecken til et skattefradrag afskære 40 procent af de vandrende arbejdstagere fra at modtage pengene.

Til gengæld vil 10.000 danskere helt miste deres børnecheck, og hele 30.000 vil få mindre, end de gør i dag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip