K kalder Vestagers kommune-udmelding en »forældet beton-holdning«

»Det er udtryk for en forældet beton-holdning, som går i den helt forkerte retning. Det svarer til, at man tisser i bukserne: Det bliver varmt et stykke tid, og bagefter bliver det meget koldt. Det her kommer til at koste velfærd og arbejdspladser, fordi man tager væksten væk fra den private sektor,« siger han.

Flere kommuner regner således med at bruge mindre end deres budget, og det får Vestager til at efterlyse et øget offentligt forbrug for at sætte gang i beskæftigelsen. Men pengene skal ikke bruges i det offentlige, lyder det fra K.

»Danmarks problem er, at vi har en for stor offentlig sektor. Vi har verden største offentlige sektor og de højeste skatter, og det gør, at private arbejdspladser flytter ud af Danmark. Det er dem, der er varige, det er dem, der finansierer vores velfærd, det er dem, der finansierer den offentlige sektor. Derfor er svaret at flytte penge fra den offentlige sektor over i den private sektor, så det bliver billigere at drive virksomhed i Danmark,« siger Brian Mikkelsen.

Han ærgrer sig over udmeldingen fra økonomi- og indenrigsministeren.

»Det viser, at Vestager er med i den socialdemokratiske suppeskål, hvor det bare handler om at bruge flere penge, og det synes jeg, er ærgerligt.«

Margrethe Vestager vil ifølge Politiken have kommunerne til at bruge 3,5 milliarder kroner mere end sidste år.

Dagens Gossip