K: »Klap lige hesten, Venstre«

Sådan lyder meldingen fra de Konservatives gruppeformand Brian Mikkelsen (K), efter at Venstres næstformand Kristian Jensen (V) fredag i flere medier blev citeret for at stille krav om, at de Konservative accepterer skoleaftalen som forudsætning for, at partiet kan komme med i en Venstre-regering efter næste valg.

»Jeg synes, vores venner i Venstre skal klappe hesten. Vores hovedmodstander er altså regeringen, som vi har en interesse i at vælte hurtigst muligt,« siger Brian Mikkelsen.

»Vi vil gerne have en borgerlig regering, hvor Lars Løkke (Venstres formand, red.) er statsminister. Jeg vil kraftigt advare imod, at man kommer med ultimative krav, før valget er vundet,« siger Brian Mikkelsen.

Han mener, at de Konservative og Venstre godt kan finde hinanden efter et valg.

»Når den tid kommer, vil det blive relativt nemt at blive enige om et regeringsgrundlag. Jeg har siddet ti år i regering med Venstre, og vi har været uenige om mange ting lige fra reformer til skattepolitik. Vi fik alligevel presset Venstre med til mange ting. Lad os se, hvordan tingene står efter et valg. Det er alt for tidligt at diskutere regeringsgrundlag,« siger Brian Mikkelsen.

Han siger, at de Konservative ikke har ændret holdning til skolereformen og finder støtte til synspunktet i en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder. I undersøgelsen bakker omkring 35 procent af danskerne op om de Konservatives krav om, at børn ikke skal gå i skole mere end henholdsvis 28 timer, 30 timer og 32 timer, alt efter klassetrin.

I regeringens aftale om en folkeskolereform med Dansk Folkeparti og Venstre skal eleverne gå i skole henholdsvis 30 timer, 33 timer og 35 timer om ugen.

»Jeg er helt sikker på, at vi har de borgerlige vælgere med os i den her sag. Jeg har aldrig modtaget så mange positive tilkendegivelser som inden for de seneste dage. De er enige med os i, at staten ikke skal overtage pasningen af vores børn. Det er ikke taktik eller spin. Det er ideologi og holdninger, at vi selv skal bestemme over vores liv,« siger Brian Mikkelsen.

Dagens Gossip