K: Kommuner skal stramme op på ungeindsats

Det mener de Konservative, som kritiserer kommunerne for ikke at have indført nok af de såkaldte ressourceforløb, kommunerne har været forpligtiget til siden årsskiftet.

»Kommunerne skal simpelthen i omdrejninger. Det er dybt rystende, at der er nogle kommuner, der ikke en gang har etableret nogen ressourceforløb endnu. Det kan jo simpelthen ikke passe, og den der med, at der ikke har været tid nok, den køber jeg simpelthen ikke. For det er ikke bare i den her regerings levetid, at man har været i gang med en reform af førtidspensionen. Vi var også i gang i den sidste tid under VK-regeringen,« siger socialordfører Benedikte Kiær (K).

Kommunerne skal ifølge fleksjob- og førtidspensionsreformen oprette 5.950 ressourceforløb til danskere under 40 år i løbet af 2013. Det skal sikre, at færre unge ender på førtidspension. Men ifølge LOs Ugebrevet A4 er kommunerne langt fra i mål. Tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen afslører, at landets 98 kommuner i årets første syv måneder kun har oprettet 222 forløb, svarende til 3,7 procent af målsætningen, skriver Ugebrevet A4.

Og det er der ingen undskyldning for, fastslår Benedikte Kiær, som mener, at kommunerne svigter de unge.

»Det her er ikke nyt for kommunerne, der er afsat penge til at få sat de her ressourceforløb i system. Når man så oplever, at der er kommuner, der ikke har etableret et eneste ressourceforløb, er det dybt skuffende,« siger hun.

Enhedslisten mener også, at det er for dårligt, at kommunerne halter bagud på området. Det skyldes, at kommunerne ganske enkelt ikke har fået tilført de nødvendige økonomiske ressourcer, mener socialordfører Finn Sørensen (Ø).

Men det er uholdbart altid blot at kræve flere penge, mener den konservative socialordfører.

»Det er noget pjat. Det er altid det, der kommer fra Enhedslisten. De burde hellere presse på for, at unge mennesker ikke skal parkeres på offentlig passiv forsørgelse i årevis, når man ved hjælp af støtte og omsorg kan få dem i uddannelsesforløb og ud på arbejdsmarkedet,« siger Benedikte Kiær.

Dagens Gossip