K: Kontanthjælpsreform vil standse stigende ungdomsarbejdsløshed

I 2007 udgjorde de unge 21 procent af det samlede antalt kontanthjælpsmodtagerne, og i 2012 var tallet steget til 28 procent, viser Statistisk Tiårsoversigt 2013 fra Danmarks Statistik.

»Stigningen kommer ikke bag på os, og derfor er de Konservative også med i kontanthjælpsreformen, hvor der jo især er fokus på at få de unge i uddannelse og ud på arbejdsmarkedet. For hvis det ikke sker, taler vi om en kæmpe social deroute. Danmark er heldigvis ikke så hårdt ramt af ungdomsarbejdsløshed, som andre EU-lande, men vi er ramt, og kontanthjælpsreformen skal løfte udfordringen,« siger arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær (K) og uddyber:

»Vi er tilfredse med reformen og mener faktisk, at den er ambitiøs, men hvis skal løse den her meget alvorlige udvikling blandt unge, skal alle parter holde hinanden i hånden og sørge for, at vi rent faktisk også kommer i mål.«

Hun peger imidlertid på, at regeringen har gjort for lidt, når det gælder om at forbedre rammevilkår og dermed skabe arbejdspladser til unge. Men fokuserer først og fremmest på, at der er i kontanthjælpsreformen er et særligt fokus på unge i form af blandt andet uddannelsesindsats til unge under 25 år. For de unge arbejdsløse kræver noget ekstra, lyder det.

»Det er ikke nok, at der er job. Hvis de unge ikke har uddannelsen, kompetencerne eller har gået og syltet på kontanthjælp, så er det meget svært at komme i gang,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip