K kræver ekstra penge til flere betjente

Derudover peger han på, at beslutningen om at sende 200 betjente fra hovedstadsområdet til provinsen gør problemerne endnu større.

»Vi har ikke noget imod at styrke provinsen, men det dur bare ikke, at man gør det ved at tage ressourcer fra København og omegn,« siger Tom Behnke til Berlingske Nyhedsbureau.

»Løsningen skal ikke være, at vi skubber rundt på et underskud i politiet - løsningen skal være, at vi tilfører politiet flere ressourcer, så man kan løse den verserende bandekonflikt og alle de andre opgaver, politiet har,« siger ordføreren.

Han opfordrer justitsminister Morten Bødskov (S) til »hurtigst muligt« at indkalde forligspartierne.

Tom Behnke har ikke noget bud på, hvor mange ekstre penge der er brug for. Men han understreger, at økonomien er så stram inden for Justitsministeriets område, at der er brug for, at finansminister Bjarne Corydon (S) finder ekstra midler.

»I forbindelse med omorganiseringen har man tænkt sig at reducere København og omegn med 200 betjente. I første omgang skal det hul fyldes ud, så København kan opretholde sin styrke. Jeg mener, vi skal se på, om politiet i det hele taget er spændt for hårdt for,« siger Tom Behnke og uddyber:

»Der er også mange steder i provinsen, hvor man ikke kan rykke ud til helt almindelige politiopgaver, hvor borgerne må forvente, at politiet kommer. Så der mangler ressourcer hos politiet både i provinsen og hovedstadsområdet,« siger han.

De Konservative har selv sagt ja til det forlig, som Tom Behnke nu undsiger.

»Vi erkender, at vi var for optimistiske,« siger han og tilføjer:

»Man mente i politiet, at man godt kunne løfte opgaverne, men det viser sig nu, at politiet samlet set ikke har ressourcer nok til både at løse bandekonflikten samt løfte dagligdagsopgaver og alle de specialindsatser, vi har lavet. Der må vi bare se i øjnene, at vi havde et for lyst syn på politiets situation, da vi lavede forliget, og derfor må vi nu træde i karakter« siger Tom Behnke.

Dagens Gossip