K: Nævn skal ikke føre flygtningepolitik

Det er meldingen fra den konservative integrations- og retsordfører, Tom Behnke (K), der er stærkt forundret over nye retningslinjer fra nævnet, som fremover vil give asyl til samtlige flygtninge fra særligt udsatte områder i Syrien.

»Det er meget problematisk, for det er ikke Flygtningenævnet, der laver udlændingeloven i Danmark. Det er Folketinget, der laver spillereglerne, og nævnets opgave er at lave konkrete vurderinger og afgørelser i konkrete sager,« siger Tom Behnke.

Han mener, at Flygtningenævnets retningslinjer strider mod afskaffelsen af begrebet de facto-flygtning, som Folketinget gennemførte med udlændingeloven i 2002. Inden da kunne man give asyl til flygtninge på baggrund af deres nationalitet alene, men i dag skal hver flygtnings sag vurderes individuelt.

»Flygtninge, der kommer til Danmark, skal have en individuel behandling, og hvis der er grundlag for asyl, skal vedkommende have det. Er der ikke grundlag, skal det vurderes, om vedkommende kan sendes tilbage, eller om det er for farligt. Er det for farligt, kan vi give dem tålt ophold. Sådan er reglerne,« fastslår Tom Behnke.

K-ordføreren frygter, at Flygtningenævnets nye regelsæt vil få syriske flygtninge til at strømme til Danmark.

»Det et fuldstændig vanvittigt signal at sende til de millioner af flygtninge. Nu er der ingen grund til ikke at komme til Danmark,« konstaterer den konservative ordfører, der vil bede justitsministeren om at sætte Flygtningenævnet på plads.

»Vi skal have kaldt ministeren i samråd, og jeg vil hurtigst muligt stille nogle paragraf 20-spørgsmål, så vi kan finde ud af, hvor beslutningen er truffet og om ministeren været inde over. Hvis reglerne skal laves om, er det en opgave for Folketinget, ikke Flygtningenævnet, fastslår Tom Behnke.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip