K: Nej til almene boliger på Christiania

Det mener de Konservatives politiske leder i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov (K), der hellere ser, at fristaden midt i København bliver lovliggjort.

»Jeg synes, det lyder frygtelig kedeligt og fantasiløst, at Frank Jensen (Københavns overborgmester, red.) vil strømline Christiania. Det vigtige er, at de overholder loven, holder op med at sælge stoffer og betaler husleje for de bygninger, som de oprindeligt har stjålet,« siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Han siger også nej til et forslag fra Frank Jensen om at bygge almene boliger i den selvudråbte fristad.

»Når det er på plads, så skal Christiania selvfølgelig bevares som en særlig bydel. Vi ser bestemt ikke for os, at den skal have trukket socialdemokratisme og almene boliger ned over hovedet,« lyder det fra Rasmus Jarlov.

Frank Jensen ønsker også, at hash bliver legaliseret, så livet gøres sværere for de bander, der opererer fra Christiania. Men forslaget møder også en blank afvisning fra de Konservative.

»Det er blevet Frank Jensens vigtigste og mest kendte mærkesag, at han vil have legaliseret hash. Problemet er bare, at han ikke har nogen som helst indflydelse på, om det sker. Uanset hvem man stemmer på til kommunalvalget om to måneder, så er det ene og alene Folketinget, der bestemmer narkolovgivningen i Danmark. Og de siger – heldigvis nej til at gøre København til Nordens frizone for hashhandel,« siger Rasmus Jarlov med henvisning til, at både den tidligere borgerlige regering og den nuværende SRSF-regering har afvist ønsket fra Københavns Kommune om et forsøg med kontrolleret legalisering af hash.

Dagens Gossip