K: Nej til lektiehjælp stopper heldagsskolen

Hun afviser kritikken fra Dansk Folkeparti, der beskylder de Konservative for at begå et mediestunt ved at tilbyde at stemme for regeringens folkeskoleudspil, hvis man piller forslaget om lektiehjælp ud.

»Vi kunne have nedlagt veto mod hele udspillet, men vi prøver at være konstruktive. Lad os vedtage det, vi er enige om, og sørge for at give folkeskolen et fagligt løft. Så kan vi sparke det, vi ikke kan enes om, til hjørne,« siger Vivi Kier.

Ifølge Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen (DF), har det aldrig været tanken at gøre lektiehjælpen obligatorisk for eleverne, blot at skolerne skal tilbyde det. Men den udlægning er den konservative ordfører ikke enig i.

»Det er noget vrøvl. Regeringen har meldt ud, at eleverne skal gå i skole op til 37 timer om ugen. Deri ligger det, at lektiehjælp skal være tvungen,« siger hun.

»Vi ønsker ikke en heldagsskole, og uden lektiehjælp bliver skoledagen kortere. Vi er helt enige i, at man at skoler skal tilbyde lektiehjælp, men det skal være op til den enkelte elev og dennes familie, om lektierne skal læses på skolen eller derhjemme,« understreger Vivi Kier.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip