K og DF kræver svar på PET-nedtoning af terroristfare

Skrevet af admin

03/11/2015

Dagens topnyheder

Snakken om potentielle terroristers adgang til Danmark via flygtningestrømmen kommer til at fylde meget i justitsminister Søren Pinds (V) kalender i denne uge.

Det sker, fordi der i to partier i blå blok er en bekymring for, at der i flygtningestrømmen, som tog fart 6. september, kan være kommet ekstremister og terrorister til landet.

Tirsdag og torsdag mødes ministeren med henholdsvis Dansk Folkeparti og De Konservative. Dansk Folkeparti vil fokusere på risikoen for, at der er kommet terrorister til landet, og hvorvidt det giver anledning til at skærpe kontrollen.

- Vi har en situation, hvor der er kommet en meget stor migrantstrøm. Vi er bekymrede for, at der med strømmen er folk, vi ikke vil have ind, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Når Skaarup og hans partifæller Christian Langballe og Peter Kofod Poulsen tirsdag er i samråd med Søren Pind, vil de også spørge ind til Politiets Efterretningstjenestes (PET) vurdering af risikoen for indrejste terrorister.

PET vurderede i slutningen af september, at flygtningestrømmen næppe har ført terrorister til Danmark.

- Der er en forskel på de udlægninger, der har været. Regeringen har en interesse i at nedtone udfordringerne, og sådan bliver det brugt, siger Peter Skaarup.

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, vil også have en redegørelse for PET's vurdering, når han torsdag mødes til samråd med justitsministeren.

- Jeg forventer at finde ud af, hvad grundlaget for PET's nedtoning af situationen er. Om det er en politisk vurdering eller en vurdering fra efterretningstjenesten, siger Naser Khader.

Integrationsordføreren peger på, at flere udenlandske efterretningstjenester kraftigt har advaret om muligheden for potentielle terrorister i flygtningestrømmen.

- Jeg undrer mig over, at PET har en anden vurdering. Derfor vil jeg gerne gøres klogere på baggrunden for efterretningstjenestens vurdering, siger integrationsordføreren.

Politiet skønner, at der er indrejst 39.300 flygtninge og migranter siden 6. september.

/ritzau/