K og DF: Nej til at støtte lovindgreb i lægekonflikten

»Vi er bekymret, fordi der ikke stilles samme kvalitetskrav til private aktører, der byder ind på at drive lægepraksis. Og vi er bekymret for, at der med lovforslaget følger for meget registreringsarbejde for de praktiserende læger,« sagde de Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær (K), under den to timer lange førstebehandling af lovforslaget mandag eftermiddag.

»Vi havde hellere set en forhandlingsløsning. Ministeren burde pille lovforslaget af bordet og i stedet tvinge lægerne og regionerne til forhandlingsbordet under ledelse af en neutral opmand,« lød det fra Benedikte Kiær.

Også Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), vender tommelfingeren nedad til lovforslaget.

»Lægerne gør et fremragende stykke arbejde, og jeg forstår ikke den måde, vi behandler dem på. Lægerne bliver med lovforslaget sat uden for døren. De bør have direkte indflydelse på arbejdstilrettelæggelsen. Regionerne skal ikke stå for det, de har svært nok ved at stå for deres eget. Derfor kan vi ikke tilslutte os loven, som den er udformet nu,« sagde Liselott Blixt.

Det største oppositionsparti, Venstre, bakker derimod op om det reviderede lovforslag, som sundhedsministeren fremlagde i sidste uge.

»Det er rigtig godt, at regeringen lytter. Det er ikke bare et enkelt komma, der er flyttet. Lovforslaget er ændret og tydeliggjort efter høringen. Dermed ikke sagt, at der ikke er elementer, der kan præciseres yderligere. Det vil vi tage fat på under udvalgsbehandlingen,« sagde sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

Også Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix (Ø), udtrykte opbakning til lovforslaget. Hun er dog skeptisk i forhold til at lade private aktører byde ind på opgaven med at drive lægepraksis, hvis regionerne ikke kan finde andre løsninger.

»Der er ikke behov for mere privat sundhed, men mere offentlig sundhed,« sagde Stine Brix og bebudede et ændringsforslag på dette punkt.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), udtrykte glæde over, at lovforslaget er blevet godt modtaget af patientorganisationer, kommuner og regioner.

»Lovforslaget vil sikre, at praktiserende læger kommer ud i alle hjørner af Danmark og en bedre sammenhæng i det offentlige sundhedsvæsen. Vi har et ønske et ønske og et mål om, at forløbet frem til tredjebehandlingen af lovforslaget kan blive konstruktivt og håber på bred opbakning,« sagde Flemming Møller Mortensen.

Lovforslaget andenbehandles 25. juni, mens tredjebehandling og endelig vedtagelse er planlagt til 27. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip