K og DF vil begrave uafklaret patientbødeordning

Muligheden for at indføre gebyrer ved udeblivelser har eksisteret i lovgivningen siden 2004, og selv om Konservative i 2011 under økonomiaftalen med regionerne, var med til at lægge stemmer til et ønske om en patientbødeordning, er man ikke længere sikker på, at det er en god løsning.

»Jeg skal være ærlig at sige, at jeg mener, man kan gå anderledes til værks. Hvis vi i stedet kigger på, hvordan vi kan mindske bureaukratiet og blive bedre til at kommunikere med patienterne, kan vi løse mange af de samme problemer,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K), der kalder konflikten mellem regeringen og regionerne en »absurd situation«.

»Når det er sagt, lyder det meget absurd og unødvendigt, at en patientbødeordning ikke kan blive afprøvet, fordi man er uenige om, hvordan en evaluering skal foregå,« siger Benedikte Kiær.

I alt fire afdelinger på sygehuse i Jylland og på Fyn blev for et år siden udpeget til at forsøge sig med at give patienter en bøde på 500 kroner, hvis de udeblev for behandling uden at melde afbud. Men forsøgsordningen er endnu ikke begyndt.

I Dansk Folkeparti er man enig med Konservative. Her mener man, at patientbødeordningen helt bør droppes.

»Jeg må være ærlig at sige, at det ikke gør mig spor, at det her trækker ud. Meget tyder på, at der er så mange uklarheder og det er i sig selv et eksempel på, at man helt bør droppe ordningen,« siger sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF).

Dagens Gossip